Aarzel niet om een mailtje te sturen met alle vragen waar je nog graag een antwoord op wilt hebben!
VEELGESTELDE VRAGEN
Regressie betekent letterlijk terug gaan in de tijd. Regressietherapie houdt in: het verleden naar boven halen. Lees meer over regressietherapie op onze website.
Dat is geen belemmering voor het volgen van deze therapie. Als je niet in reïncarnatie gelooft kun je wat er bij jou naar boven komt in een sessie gewoon opvatten als iets wat je onderbewuste je op een presenteerblaadje aangeeft om verder uit te werken. Net zoals je bijvoorbeeld ’s nachts in dromen de dagelijkse dingen verwerkt.
Absoluut; als mensen heel erg schrikken en als het ware bevriezen in het moment, worden de emoties die de schrik oproept op dat moment niet geuit. Alles wat niet guit wordt (woorden, bewegingen, angst, verdriet, boosheid) zet zich vast in iemands lichaam waardoor veel uiteenlopende lichamelijke klachten kunnen ontstaan. Als de binnen gehouden emoties alsnog geuit worden, met andere woorden de impulsen worden afgemaakt, kan de situatie alsnog worden beëindigd. “Vertel je lichaam maar dat het over is.”
Wij gaan er van uit dat iedere klacht een oorzaak heeft en dat deze oorzaak meestal te vinden is in de (vaak onbewuste) onverwerkte ervaringen in het verleden. Vrijwel elk probleem, elke klacht, elke ziekte met een zekere langdurigheid is dus geschikt om met deze therapie behandeld te worden.
Absoluut; dit is zelfs noodzakelijk om inzicht en begrip te krijgen in wat er speelt. We schakelen continue tussen de gebeurtenis in het verleden en het hier & nu; dat noemen we het elliptisch bewustzijn. Je kunt zelfs gewoon naar het toilet gaan tijdens een sessie en daarna de draad weer oppakken. Je bent je dus volledig bewust waar je bent, wie je bent en wat er gebeurt gedurende de hele sessie.
Als na een paar sessies blijkt dat deze therapievorm niet bij jou past omdat er niets in je leven is veranderd dan zal de therapeut je desgewenst doorverwijzen naar een vorm van hulpverlening die wel bij jouw probleem aansluit.
De duur van de therapie is volledig afhankelijk van het ingebrachte probleem en het verwerkingsproces van de cliënt. Een gemiddelde van vijf sessies is vrij algemeen maar er bestaan ook voorbeelden van één tot tien sessies.