TESTIMONIAL

Van onze clienten

Progressie met regressie!

Via mijn buurvrouw ben ik bij RTNoord terecht gekomen en inmiddels heb ik al een aantal sessies gehad. Na iedere behandeling voelde ik mij een beetje groter worden. Net alsof je steeds een beetje meer overzicht en inzicht krijgt. Ik heb bijzondere ervaringen/ herinneringen gehad die steeds een beetje sterker werden. Inmiddels ben ik mijn heupklachten nagenoeg kwijt en is ook de spanning uit mijn lichaam verdwenen. Ik had veel moeite om mij te kunnen ontspannen. De therapie is ook een mooie en interessante manier om de familie(lijnen) en daarmee ook mijzelf te helen. Wat kan ik een verschil merken in de omgang met mijn kinderen!

De angel zat in  de moederlijn van mijn vader. Ik ben je bijzonder dankbaar Marguérite; deze vorm van heling is beter en veel interessanter dan een pilletje.

Het is, eerlijk gezegd, niet de makkelijkste weg maar het is het dubbel en dwars waard.

Mijn ervaring met regressie

Regressie klinkt heftig, maar Anneke legt uit dat het niets anders is dan helemaal opgaan in je herinneringen. Zoals je ook kunt opgaan in een verhaal als je een mooi boek leest. Je vergeet de wereld om je heen en de tijd. Anneke helpt je om op die manier ‘op te gaan’ in de herinneringen die je ophaalt.

Ik heb vele periodes van depressie meegemaakt en Anneke vraagt me herinneringen op te halen aan de eerste keer dat ik me zo voelde. Ze vraagt door naar het gevoel dat erbij hoort. Niet het verhaal, maar het gevoel. En of ik dat gevoel misschien al nog eerder heb gevoeld. Zo kom ik steeds een stapje verder terug in mijn leven.

Op verschillende momenten ben ik verschillend omgegaan met mijzelf en met de wereld om me heen. Met Annekes hulp word ik me dat bewust. Anneke vraagt me de mooie en goede eigenschappen van mezelf in die verschillende periodes te benoemen en ze bevestigt die ook. Ze herhaalt ze en vraagt mij ze ook te herhalen. Ik merk dat ik dat fijn vind. Ik word me bewust van eigenschappen die ik kan inzetten, ook nu nog. Ik heb ze al eens laten zien en ze zijn er nog steeds, maar ik heb ze afgeschreven als verouderd of niet echt.

De dagen na ons gesprek haal ik bewuster bepaalde eigenschappen van mezelf voor het licht om ze in te zetten op momenten dat dat handig is. Mijn stoere en mijn verlegen kant mogen er allebei zijn en in plaats van ruzie met elkaar te maken (toe nou, nee ik durf niet, stel je niet aan, kom op, nee ik ben echt te moe enz.) groeit er respect en maken ze af en toe zelfs samen lol. Ik kom daardoor makkelijker tot besluiten en in beweging. Ik voel me energieker en opgelucht.

Er is na één gesprek een heleboel in beweging gekomen. Het zat allemaal al in mezelf, maar ik was me er niet van bewust. Ik heb delen van mezelf afgewezen en zag niet welke positieve bijdrage ze konden hebben. Anneke heeft me dat wel laten inzien. Ik begrijp nu beter dat de verschillende eigenschappen er allemaal kunnen zijn, ook al lijken ze tegenstrijdig, ze horen allemaal bij mij en ik mag ze allemaal inzetten. Ik kan én introvert én extravert zijn, verlegen en stoer, braaf en een rebel, serieus en dwaas. Het mag allemaal en het een is niet beter of slechter dan het ander. Het een past de ene keer beter dan het ander. Beter bij mij of beter bij de omstandigheden. Ik mag kiezen, wat een weelde….